02/10-2007

En mandschauvinists bekendelser


En mandschauvinists bekendelser
Pas på mændene! De forfremmer hinanden og holder kvinderne nede! Det er budskabet i den 53-årige konsulent Lars Einar Engströms bog En mandschauvinists bekendelser, som vakte stor debat både i Sverige og herhjemme da den udkom.

Lars Einar Engström har arbejdet det meste af sit liv i topstillinger i svensk erhvervsliv uden at skænke ligestilling en tanke. Indtil det gik op for ham at hans 17-årige datter sandsynligvis ville møde uhyrer af samme støbning som han selv på sin vej mod toppen, nemlig mandschauvinistiske og kvindeundertrykkende sexister! Og da han ved, hvordan de tænker og gør, besluttede han sig for at skrive en bog om sexisme - til skræk og advarsel.

Engströms bog er en ærlig og personlig efterforskning af de processer og kulturmønstre som er med til at skabe en sexist - herunder forfatterens egen mor. Men det er ikke rigtig til at vide, om man skal grine eller græde over denne bog, for hvad skal man bruge den til ? Det er INGEN nyhed, at kvalificerede kvinder bliver sprunget over både i det private og i det offentlige - og nu står en mand så frem og bekender den gamle nyhed. Måske vil forfatteren købe aflad. 

Men ihvertfald er der også råd til kvinden, som gerne vil vide, hvordan man undgår at blive ignoreret, hånet og chikaneret af mænd på sin vej mod toppen. Så mangler vi bare, at politikerne holder op med at gå rundt om den varme grød og lovgiver f.eks. om kvinders andel i bestyrelse, som det er sket i Norge.


En mandschauvinists bekendelser - Lars Einar Engström - Aschehoug - 169 kr.


Tilbage


© 2000 - 20019 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Lergravsvej 53, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version