16/01-2008

Kryddersnaps


Kryddersnaps

Kryddersnaps handler i bund og grund om en fornemmelse for smag og om at prøve sig frem.


Bogen kommer med en række klassiske opskrifter som f.eks. porse, perikon og røllike plus nye, spændende opskrifter som f.eks. rabarberrod, hyld, ribs og hyben.


Globs brændevinsbog er en klassiker, og noget af det, som mange holder af ved den gamle bog, er dens små beskrivelser af, hvad de forskellige urter og planter tidligere har været brugt til at kurere af sygdomme og lidelser. Forfatter Niels Stærup har fortsat denne tradition og fortæller med et glimt i øjet, hvad de forskellige snapse så at sige er gode for: Drik f.eks. en porsesnaps mod tungsind, pil mod smerter og for at undgå tømmermænd.

Alle ingredienser kan købes, også uden for sæson, enten som frosne eller tørrede. Men mange snapseenthusiaster har det ligesom svampeplukkere - en del af glæden består også i at indsamle urterne. Derfor er bogens opskrifter inddelt efter ingrediensernes sæson, så man kan se, hvilke snapseurter, der kan høstes på hvilke tider af året.

Bogen henvender sig både til nye og gamle snapsebryggere, og så mener forfatteren i øvrigt, at kryddersnapse kan smage ligeså godt som vin eller øl til maden. Det er en fremragende bog uanset, om man selv vil gå i gang eller blot give den til en inkarneret snapsefremstiller. Og når man læser den, er det tydeligt, at det slet ikke er så svært selv at gå i gang med at lave en lille en.

Kryddersnaps - Nils Stærup - Aschehoug - 169 kr.


Tilbage




© 2000 - 2018 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Marienbergvej 132, 1 sal, 4760 Vordingborg | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version