22/01-2008

Kræft, krokodiller og bevidsthed


Kræft, krokodiller og bevidsthed

Hvad sker der i kroppen, i følelserne og i tankerne, når du bliver ramt af en alvorlig sygdom ? Det har Else Rydahl skrevet en rigtig god bog om. Hun blev ramt af brystkræft, er selv læge og beretter åbent og uden fordomme om mødet med det konventionelle og det alternative behandlingssystem. Men denne bog er også brugbar for andre, der rammes af alvorlige sygdomme selvom, den sygdom ikke er kræft.

Kræft, krokodiller og bevidsthed handler om alvorlig sygdom, spiritualitet og den rejse, man kommer ud på, når man står ansigt til ansigt med angst, mørke og død. Bogen giver en af de bedste sygdomsforståelser, jeg har set længe - baseret på en opfattelse af mennesket som krop, sind og ånd.

Hun går i rette med New Age-bølgen, som har været ødelæggende og og stadig giver selvbrejdelser eller dårligt skjulte bebrejdelser fra andre, En holdning som giver sig udtryk i udtryk som f.eks.:"Der er noget, du ikke har lært. Derfor har du fået dén sygdom". En holdning der ofte følges af "Jeg siger det jo kun for at hjælpe dig". Den manglende empati, den manglede medfølelse findes både i og udenfor New Age bevægelsen. Den findes i kristendommen (arvesynd) og den findes i østlige religioner (karma).

Bogen rummer kapitler om personlighedens dybe instinktive områder, samt psykologiske og selvudviklingsmæssige aspekter, og et kapitel om meditation. Kræft, krokodiller og bevidsthed er også en brugsbog, der bl.a. beskriver åndedræts- og visualiseringsøvelser, som kan være med til at lindre og i bedste fald forebygge kræft. Gennem kontakten til andre mennesker viser Rydahl, hvordan vi kan overskride de almindelige følelses- og bevidsthedsoplevelser. Samtidig fremhæver hun gennem hele bogen den rolle, moderne behandlingsmetoder og forskning fortsat bør spille.

Kræft, krokodiller og bevidsthed - Else Rydahl - Hovedland - 229 kr.


Tilbage


© 2000 - 2018 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Lergravsvej 53, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version