06/02-2008

Vinter i haven - smuk have udenfor sæsonen


Vinter i haven - smuk have udenfor sæsonen

Skal haven være interessant og smuk i vinterhalvåret og det tidlige forår, er det i efterårsmånederne, der skal plantes buske træer og blomster, der kan lyse op i de mørke måneder.Vinteren kan godt være en trist og glemt årstid, men hvis en have er designet og tilplantet med tanke på at skulle være interessant om vinteren, kan man sagtens gøre det til en daglig glæde, når man går op gennem havegangen eller kigger ud af vinduet fra den varme stue.

Den lave vintersol fremhæver detaljerne, uanset om det er en stamme, en stængel eller en gren og forstærker vinterens farvepalet af varme røde, fyldige brune, khakigrønne og skinnende rødbrune. Det er på disse tidspunkter, at et prydtræs strukturelle bark, en busks farvestrålende skud, og et birketræs fine omrids bliver til rene kunstværker.

I denne bog giver Val Bourne inspiration, ideer og forslag til, hvilke træer, buske, frøstande, løgplanter og stedsegrønne, der vil give haven liv om vinteren. Hendes valg inkluderer interessante former og strukturer, fyldige farver og tidlige blomster. Hun beskriver også, hvordan man skaber iøjnefaldende områder med småsten, grus, store sten, træ og bronzefigurer. Selv vejret kan hjælpe til, når et strejf af frost giver et ekstra skinnende juvelagtigt lag overalt i haven.

Val Bourne er en kendt haveskribent, som bl.a. med udgangspunkt i sin egen have har skrevet bogen The Natural Gardener, som hun har modtaget Garden Writers´ Guild Award for. Som skribent bidrager hun desuden jævnligt til The Daily Telegraph og Royal Horitcultural Society´s magasin The Garden.

Vinter i haven - Val Bourne - Nyt Nordisk Forlag - 249 kr.


 


Tilbage


© 2000 - 2018 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Marienbergvej 132, 1 sal, 4760 Vordingborg | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version