21/03-2008

Hovedløse spisevaner


Hovedløse spisevaner

Bestemmer størrelsen af din tallerken,  hvor meget du spiser? Hælder du mere op i små, brede glas end i slanke, høje glas? Spiser du mere, jo flere mennesker der er omkring bordet? Har farverne i restauranten indflydelse på, hvor meget du drikker? Har forventningen om smagen større vægt end selve smagen? Arver du trangen til søde sager fra dine forældre?

Svaret er: Ja ! Hver dag foretager vi mere end 200 madrelaterede valg. 90% af dem er ubevidste ! Og derfor spiser vi langt mere end vi selv går og tror.

På grundlag af en række undersøgelser af spisevaner i forskellige situationer viser forfatteren med skarpsindighed og ret megen humor, hvordan ydre forhold samt personlige og kulturelle overbevisninger i høj grad styrer vores måder at spise på og dermed vores sundhed.

Han plæderer ikke for bestemte kure eller kostplaner, men dokumenterer nøgternt, hvad der påvirker hvad, og hvilke små trick og justeringer, der skal til for at ændre uhensigtsmæssige kostvaner, så vi kan spise, hvad vi har lyst til – uden at få dårlig samvittighed og uden at tage på!

Hovedløse spisevaner - Brian Wansink - Borgen - 250 kr.


Tilbage


© 2000 - 2018 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Lergravsvej 53, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version