23/11-2006

Landsby


Landsby
Man ved, man er flyttet på landet, når ens postbuddet tager ens breve med på posthuset, når træsko er det foretrukne fodtøj og lyden over hustaget ikke er fly, men svaner. Stilheden er til at tage og føle på, og livet er langsommere end i byen. Selv det at handle tager længere tid på landet, fordi der er god tid til en sludder, også selvom det er fredag i myldretiden. Men også på landet forandrer livet sig.

Marianne Jørgensen har skrevet en novellesamling om livet, som det udspiller sig i moderne landmandsfamilier og beskæftiger sig tematisk med kvindeliv, kønsroller og opgør med landlige familietraditioner. Novellerne handler om de stille eksistenser : Præsten, taxa-chaufføren, den pensionerede enke, gårdmanden, frisøren, alkoholikeren, tilflytterne, alle lever de deres liv i periferien af samfundet.


Marianne Jørgensen bor på den historiske Kjeldgård, hvorfra bondeoprøret udgik for cirka 500 år siden i Salling, ved Roslev. Hun er mor til tre børn og skriver hver tredje uge en klumme i Landbrugsavisen. Hun beskriver sig selv som ”full time Family Manager" og gift med en bondemand.


Landsby af Marianne Jørgensen - forlaget Hovedland – 198 kr.


Tilbage


© 2000 - 2018 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Lergravsvej 53, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version