14/01-2007

Sjælefanger - en historie om kunstneren Georgia O'Keeffe


Sjælefanger - en historie om kunstneren Georgia O'Keeffe

Georgia O'Keeffe er berømt for sine sensuelle malerier af blomster, knogler af en nærmest overjordisk skønhed og New Mexicos klipper gengivet i majestætisk enkelhed. Hun var malerkunstens svar på Greta Garbo - mystisk, krævende og helst omgivet af indianere og kunstbohemer.


I Sjælefanger, vandrer Parker Ray gennem New Mexico, hjemløs og desperat - som tusindvis af andre amerikanere under krisen i 30'erne. Fortabt i ørkenen løber han ind i den legendariske amerikanske maler Georgia O'Keeffe...


Han misbruger hendes tillid og O'Keefee er mest indstillet på at lade ham rådne i fængsel. På den anden side erkender hun,  at Ray kan være til hjælp, idet hun kæmper med at blive klar til sin næste udstilling i New York. Men Ray har andre planer og der skal naturkræfter til for at få ham til at forstå, hvilken sjæl der gemmer sig i Georgia O'Keefees billeder.


Serien KUNST-KIG er en introduktion til verdenskunstens mesterværker på en anderledes, ny og let læst måde, hvor udvalgte kunstnere bl. a. Georgia O'Keeffe, Frida Kahlo og Leonardo da Vinci præsenteres i en form hvor konkrete facts om kunstnerens liv og værk flettes sammen i en fortælling.


Bøgerne er rettet mod børn og unge, der kan introduceres via fortælling til kunst - og til voksne, der gerne vil læse en god historie.


Sjælefanger - af Kathleen Kudlinski - Lamberth - 349 kr.


Tilbage


© 2000 - 20019 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Amager Strandvej 60-64, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version