10/08-2009

Odalisk & Uglens genkomst


Odalisk & Uglens genkomst
Kun 15 år gammel indsættes Boaz som sultan med sin som som midlertidig regent. Boaz omringet af mennesker, der vil manipulere med ham for at mele deres egen kage - hans mor, Hereza, viziren Tariq og Salmeo, overenukken.

Heldigvis har han også en række venner, hærføreren Lazar, Narren Pez og pigen Ana, en odalisk(slavinde i et harem), som er indkøbt til at begynde et ny harem.. Mens Boaz bruger alle kræfter på at finde fodfæste, får han brug for støtte fra alle sine venner, men de har hver især deres egen kamp at kæmpe.

Odalisken Ana forsøger forgæves at flygte fra haremmet, men bliver fanget. Hærføreren Lazar kræver som hendes beskytter at tage den piskestraf, Ana bliver idømt - i stedet for hende. Overenukken Salmeo glæder sig, fordi han føler sig ydmyget af hærføreren. Og måske overlever Lazar ikke straffen. 

Hofnarren Pez får varsler om en vigtig mission, altimens guderne begynder at røre på sig i en kamp, der vil involvere alle i paladset.

På engelsk er Odalisk og Uglens genkomst en bog. Derfor er den også anmeldt som sådan. Bind 2 - Haremmet - udkommer til september.

Fiona McIntosh's Percheron-Saga er et eksotisk blanding af arabisk kultur, mytologi og ørkenpolitik. Hendes historier er komplekse med mange lag og er ikke kun en kærlighedshistorie eller en sædvanlig fantasy-roman med kampen mellem det gode og det onde.

Percheron-Sagaen er også historien om kampen mellem nationer, mellem religioner og mellem kulturer. Det er temaer, som de fleste kan nikke genkendende til i disse tider. Det bør trække en hel de læsere til roman-serien.

Odalisk & Uglens genkomst - Perceron-Sagaen Bind 1 & 2 -

- Fiona McIntosh - www.tellerup.dk - 148 kr. stk.


Tilbage


© 2000 - 2018 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Marienbergvej 132, 1 sal, 4760 Vordingborg | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version