10/08-2009

Den troskyldige troldmand & Stortroldmanden


Den troskyldige troldmand & Stortroldmanden
I kongeriget Lur er raceadskillelsen klar: Doranerne bruger magi - Olkenfolkene har ingen magi. Men det er en sandhed med modifikationer, for det viser sig, at nogle Olkenfolk alligevel er i stand til at udføre magi - og de ved, at Den Troskyldige Troldmand skal komme ifølge en gammel spådom. 

Den unge fisker, Asher, ankommer til Lurs hovedstad for at tjene penge til en ny fiskerbåd til sin far.Ved et tilfælde kommer han i prinsens tjeneste. Asher kommer hurtigt til at sætte pris på de mange penge han tjener og på sit nye liv, hvor han klarer opgaverne bedre end nogen havde regnet med – men det skaber misundelse og fjender inden for slottet.

Opdagelsen af et skjult bibliotek betyder, at gamle og magiske kræfter vågner til live igen. Det får store konsekvenser for hele kongefamilien, stortroldmanden - og Asher.

På engelsk er Den troskyldige troldmand & Stortroldmanden en bog. Derfor er den også anmeldt som sådan. Karen Miller kommer igennem sin fortælling med en interessant og frisk vinkel på fantasy-historien. Hun fremviser ikke den verden og den magi, hun har skabt, hun fokuserer snarere på sine personer, som hun langsomt bygger op med karaktertræk og relationer.

Det betyder, at man som læser føler, at man kender de personer rigtigt godt. Magi eksisterer og er vigtigt for historien, men det er ikke det vigtigste før langt inde i historien. Karen Miller skriver så godt, at man ikke lægger mærke til, at der ikke er nogle drager, alfer eller forheksede våben.

Den troskyldige troldmand & Stortroldmanden - Tronraner-Krøniken Bind 1 & 2 Karen Miller - www.tellerup.dk - 148 kr.stk.

 


Tilbage


© 2000 - 20019 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Lergravsvej 53, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version