17/08-2009

Tordenregn


Tordenregn
I slutningen af dette århundrede vil Danmark være et eksotisk sted set med nutidens øjne: Papegøjer i parkerne, palmer langs strandene og temperaturer som i nutidens Midtfrankrig. 

I år 2099 er somrene hede og tørre, mens vintrene er våde og ekstremt stormfulde. De danske nåletræer dominerer ikke længere landskabet, til gengæld klarer palmer sig i den fri natur, der lever skildpadder i jyske moseområder, og marker med tårnhøje majsplanter er lige så almindelige som hvedemarker.

I sommerhalvåret er Danmark fuld af turister, der er flygtet fra Sydeuropas ørkenlandskab. Måske sipper de kølig dansk rødvin, for Danmarks klima bliver nærmest ideelt til vindyrkning.

Bogen fortæller nøgtern og konkret om klimaforandringerne - inklusive de negative konsekvener. En lang række steder vil vi danskere være ramt af hyppige oversvømmelser, andre steder vil vi mangle rent drikkevand. Store sommerhusområder må rives ned, fordi de er for dyre at redde fra elementerne osv. osv.

Undervejs rejser forfatteren både millioner af år tilbage - til perioder hvor Danmarks klima også var anderledes end i dag - og hele Danmark rundt. Alle forfatterens forudsigelser er baseret på den nyeste viden og bistand fra Danmarks førende eksperter.

Tordenregn - Michael Rothenborg - L & R - 299 kr.

Tilbage


© 2000 - 2018 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Marienbergvej 132, 1 sal, 4760 Vordingborg | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version