25/08-2009

Pæonpavillionen


Pæonpavillionen
Den unge kvinde Pæon lever et beskyttet og privilegeret liv ved Vestsøen i Hangzhou og er uvidende om de politiske omvæltninger efter Ming-dynastiets fald og om, at familiens kvinder har lidt store sorger. Romanen tager sin begyndelse med festivitas og opførelsen af den klassiske kinesiske opera Pæonpavillionen.

Operaen handler om kærligheden mellem to unge mennesker, der mødes i en drøm. Da den unge kvinde dør, sendes hun tilbage fra underverdenen for at blive forenet med sin elskede. Pæon er ikke bare dybt betaget af fortællingen, hendes eget liv former sig også derefter.

Under opførelsen af operaen møder hun hemmeligt den unge digter, Ren, i faderens have og forelsker sig inderligt. Kvinder og mænd må ikke færdes sammen, men Pæon kan i smug kigge ud på sin elskede gennem den skærm, der er sat op for at adskille kønnene. Da faderen ved operaens afslutning pludselig annoncerer Pæons bryllup og udpeger brudgommen, ser Pæon væk. Hun kan ikke bære tanken om at skulle giftes med en anden end Ren.

Brylluppet nærmer sig, og Pæon lider af ulykkelig kærlighed: Hun nægter at spise og drikke, og hendes eneste glæde er at læse Pæonpavillonen igen og igen. Først langt senere opdager hun sandheden om hende og Ren.

Pæonpavillionen - Lisa See - Lindhardt og Ringhof - 249 kr.

Tilbage


© 2000 - 2018 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Marienbergvej 132, 1 sal, 4760 Vordingborg | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version