16/09-2009

Når skyggen tager over


Når skyggen tager over
H.C.Andersen skrev om manden, der ville af med sin egen skygge. Det kan være svært at lære sin egen skygge at kende, men livet bliver meget lettere, hvis man kender sine egne mørke punkter.

For så behøver man måske ikke at pege fingre af andres. Debbie Ford beskæftiger sig med vores skyggesider – de skjulte, mørke kræfter. Hun understreger vigtigheden af, at vi ikke forsøger at undertrykke eller gemme dem af vejen, da de derved kan komme ud af kontrol og pludselig overmande os med uoverskuelige konsekvenser til følge.

Hvad er det, der får ellers velfungerende mennesker til pludseligt at skeje ud og gøre et eller andet dumt, som ødelægger deres gode navn og rygte?

Vi ser gang på gang mere eller mindre kendte personer blive kølhalet gennem medierne, fordi de er kommet galt af sted – og det er blevet en folkelig sport at følge de triste historier i mindste detalje. På trods af gode intentioner sker det igen og igen, at vi handler selvdestruktivt og gør os selv til vores egen værste fjende.

I første del, Den endeløse kamp, beskriver Debbie Ford de forskellige måder, hvorpå de undertrykke følelser viser sig, under overskrifter som f.eks. Badeboldseffekten, Splittelsen, Skam dig og Frygtens nedfaldsprodukt.

I anden del, Fredstraktaten, afdækker hun de mørke kræfters masker i forskellige psykologiske typer og følelsesmæssige tilstande og giver konstruktive værktøjer til at kunne acceptere og håndtere skyggesiderne, så vi kan blive vores egen bedste ven.


Når skyggen tager over - Debbie Ford - Borgen  - 269 kr.

 


Tilbage


© 2000 - 2018 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Lergravsvej 53, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version