12/10-2009

Børnenes verdenskøkken


Børnenes verdenskøkken
Katrine Klinken laver mad fra andre lande og videregiver oplevelserne fra fremmede kulturer og smager på nyt og spændende mad. Så tag en bid af verden sammen med dine børn!

I Børnenes verdenskøkken finder du opskrifter fra alle verdensdele: Alt fra kinesiske mandarinpandekager og pekingand, rå vietnamesiske forårsruller til japansk sushi, sachertorte fra Wien og svenske pepparkakor.

Bogen byder også på australsk fødselsdagslagkage med sødt sukkerpynt eller amerikanske chicken nuggets. Du kan også kaste dig over i köfter fra Tyrkiet, Fougasse, som er fransk hvedebrød med fine mønstre, ungarsk gullasch med lækkert kartoffelsne eller stegte bananer a la Afrika …

Rundt om i verden laver man mad på mange forskellige måder. I Mexico bruger man meget chili, i Sydeuropa hvidløg, friske krydderurter og olivenolie. I Asien sesamolie og kokosmælk. Krydderierne og olierne fortæller om et lands madtraditioner.  Opskrifterne i denne bog er ikke originale alle sammen, men forenklede og tilpasset de råvarer, der er til at få herhjemme i almindelige butikker.

Opskrifterne er tilgængelige så børnene kan gå med i køkkenet, måske helt selv, og samtidig er der skrevet, så de lærer om madens originalitet og ophav.De fleste retter er nemme at gå til, mens andre er lidt sværere at lave, men fællesnævneren, er, at det er sjovt at lave mad og spise den sammen - i hverdagen og ved sammenkomster.

Børnenes verdenskøkken - Katrine Klinken - Politiken - 200 kr.

 


Tilbage


© 2000 - 20019 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Lergravsvej 53, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version