22/10-2009

Håndværkeren - arbejdets kulturhistorie


Håndværkeren - arbejdets kulturhistorie
Richard Sennet har en overraskende bred og interessant synsvinkel på håndens arbejde: Det er ikke nok at se på krus lavet af ler eller andet af det man traditionelt betragter som håndens arbejde.Han inkluderer også det håndværk, det er at lave musik, mad og børneopdragelse. Han ser ønsket om det perfekte håndværk, ønsket om at gøre sit bedste, som et behov vi alle har. Sennet argumenter for, at mens vi arbejder, foregår der ubevidste følelses- og tankeprocesser. Sennet er filosofisk anlagt - og det gør Håndværkeren endnu mere interessant.

I Håndværkeren fører Richard Sennett læseren over tid og rum, fra oldtidens romerske murstensbyggere til renæssancens guldsmede og videre til oplysningstidens bogtrykkere i Paris og industrifabrikkerne i London.

Historien har skelnet mellem praksis og teori, teknik og udtryk, håndværker og kunstner, producent og forbruger; det moderne samfund lider stort under denne splittelse mellem hånd og ånd, der er et resultat af denne historiske arv. Men håndværkets og håndværkeres forgangne liv leder også tankerne hen på måder at bruge værktøj, organisere arbejdet og reflektere over livet på. Læst på den måde bliver Håndværkeren en anvisning på, hvordan man kan håndtere livet.

Håndværkeren - arbejdets kulturhistorie - Richard Sennet - Hovedland - 299 kr.

Tilbage


© 2000 - 2018 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Lergravsvej 53, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version