28/10-2009

Gemma Bovery


Gemma Bovery
Gemma Bovery er en raffineret knaldroman i tegneserieform, kaldet Graphic Novel – og en moderne fortolkning af én af verdenslitteraturens helt store klassikere, Gustave Flauberts Madame Bovary. Den er henvendt til et voksent publikum.

Gemma Bovery er flyttet fra London til Nordfrankrig med sin mand, møbelsnedkeren Charles. Snart blegner charmen ved det franske landliv: Deres hus er koldt og fugtigt, og Gemma trøstespiser og fantaserer om sin ekskæreste. Men så dukker en ung godsejersøn op på egnen.

For parrets nyfigne nabo, bageren Joubert, er Gemma en kilde til uendelig fascination. Er det et tilfælde, at hendes navn minder om den berygtede hovedperson i Gustave Flauberts roman Madame Bovary? Er det et tilfælde, at også Gemma er notorisk utro og plaget af kedsomhed og gæld? Kan Gemma mon være dømt til undergang?

Tegninger er flotte - og flyder igennem hele historien. Der er, af uforståelige årsager, brugt fransk uden oversættelse i enkelte af udvekslingerne mellem personerne. Nogle er oversat, andre er ikke. Der er ikke noget system i, hvilke der er oversat, og hvilke der ikke er. Det blev jeg irriteret over. For selvom mit franske er ok til at rejse rundt i Frankrig på, er det ikke nok til at forstå de manglende oversættelser her. Og derfor mistede jeg dele af historien.

Om det også var derfor, jeg i det hele taget blev irriteret på hovedpersonen i denne Grapich Novel, der hverken er sympatisk, forståelig eller særlig interessant, vil jeg lade andre læsere af Gemma  Bovery afgøre. Men flot ser den ud.

Gemma Bovery - Posy Simmonds - Rosinante - 250 kr.

Tilbage


© 2000 - 2018 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Lergravsvej 53, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version