04/11-2009

Sushi - lidenskab, videnskab & sundhed


Sushi - lidenskab, videnskab & sundhed
Denne bog er et godt bud på den definitive bibel om sushi. I Japan siger man, at det tager 17 år at blive en god sushi-kok. Det tager dog ikke så længe at læse denne 1,7 kg tunge bog om sushiens historie, som også dækker Sushi og Zen. Udover opskrifter beskriver bogen Sushi i et kulturhistorisk og videnskabeligt lys - helt ned på det molekylære niveau. Der er sågar et  afsnit med oversættelse af japanske ord - relateret til sushi.

Sushi er mad, som er godt for kroppen, som beriger hjernen og er en fornøjelse for øjet. Sushi er sund mad, hvor råvarernes kvalitet, smagen, den kemiske sammensætning, teksturen og den æstetiske fremtræden er uadskillelige størrelser. Sushi er mad, hvor glæden ved forberedelserne, tilberedningen og præsentationen er lige så vigtige for oplevelsen som selve måltidet. Sushi handler om både lidenskab, videnskab og sundhed.

Bogen er sober, solid og spændende i sin information og kommer hele vejen rundt om sushi - som begreb, som mad og som kulturfænomen. Er man blot det mindste interesseret i sushi, er denne bog et must.

Sushi - Ole G. Mouritsen -  Nyt Nordisk Forlag - 299 kr.

Tilbage


© 2000 - 2018 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Marienbergvej 132, 1 sal, 4760 Vordingborg | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version