02/02-2007

Skæbnegalleriet


Skæbnegalleriet

Det er den 12. oktober 1537 i Henrik d.8's London. Endelig er der født en prins og tronarving, og byen indbyggere fejrer den store begivenhed. Men mens kirkeklokkerne ringer, og kanonsalutterne brager, får den store begivenhed en helt anden betydning for maleren Hans Holbein. Han genser Thomas Moore datter, Meg, og ser hun udsættes for et drabsforsøg. Han finder et kniv med mærkelig tegn på skæftet.

Hvorfor skal Meg slås ihjel, og hvad er knivens betydning? Holbein begynder sin søgen, som også er en søgen efter den livsdrøm, som Meg symboliserer. Og da Dronningen dør i barselsseng, bliver han samtidig en ufrivillig medspiller i det dødsensfarlige politiske spil omkring valget af Kongens nye hustru.

Romanen skildrer et af engelsk histories største dramaer oplevet gennem gennem Holbeins øjne, som han bevæger sig fra tudorslotte, klostre, kroger til gyder og langs havnekajer. Romanen er skabt på baggrund af Holbeins virkelige liv, og menneske omkring ham beskrives ud fra hans verdensberømte portrætter.

Helle Stangerup flyttede til London to år, før romanen udkom. Hun ville sikre sig, at Skæbnegalleriet blev så detaljeret og historisk korrekt som muligt. Hun ville selv stå på de steder, hvor personerne i romaner befinder sig.

Skæbnegalleriet af Helle Stangerup - Politikens Forlag - 299 kr.


Tilbage
© 2000 - 2020 Vi Kvinder | Amager Strandvej 60-64, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version