24/11-2009

Enerådige børn


Enerådige børn
Enerådige børn – stejle, trodsige, uafhængige, viljestærke, har en stærk personlighed, er beslutsomme eller simpelthen bare på tværs – man kan kalde disse børn, hvad man vil. Faktum er, at det er utrolig svært at få dem til at samarbejde.

At være gode forældre for dem kræver lige så meget strategisk planlægning som en verdensomsejling. Man skal vide på forhånd, hvornår det trækker op til strid modvind, hvornår man skal ruste sig til vanskeligheder, og hvornår man må sejle lige ind i orkanens øje.

Bogen gennemgår de seks forskellige typer stædige børn: manipulatorer, forhandlere, debattører, de konkurrenceprægede, vovehalse og passive modstandere og udstikker strategier til at støtte dem, så de udvikler nye adfærdsformer, samtidig med at de bevarer deres individuelle identitet.

Forældre til enerådige børn skal have gode ører, et godt hjerte, de skal være gode ved sig selv og helst have masser af humor. De enerådige børn skal ikke repareres. De er ikke i stykker. De skal lære at få det bedste ud af deres store potentiale, og det er forældrene, der skal vise dem hvordan. Disse børn med stærke personligheder kommer ofte til atdrive det vidt.

I sidste del gennemgår forfatteren de seks typer enerådige børn i skolesammenhæng. Hvordan man som lærer får øje på dem, og hvordan man hjælper dem hver især til at ændre adfærd.

Andrew Fuller er australsk psykolog og familieterapeut. Han har i over 25 år arbejdet med børn. Han har skrevet tre andre bøger og været medforfatter på en serie programmer om at øge sin livskraft og sin følelsesmæssige intelligens, der bruges i over 3500 skoler i England og Australien.

Enerådige børn - Andrew Fuller - Borgen - 269 kr.

Tilbage


© 2000 - 20019 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Lergravsvej 53, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version