28/11-2009

Kongens kvinder


Kongens kvinder
Året er 1615. Stedet er Gilleleje. Op ad havet stiger en forårsaften to kvinder, Aona Nordfra og datteren Erla. De er begge undvegne fanger fra Akerhus, begge bærer kongens mærke. Det er hævnen, der driver de to kvinder. Målet for hævnen er en af de meste kendte og farverige danske konger, Christian d. 4.

Men inden de når hele vejen op til kongen, må Aona en tur forbi København, og Erla tager på en eventyrlig færd rundt om Kap det gode Håb til Ceylon(nuværende Sri Lanka).

Imens forsøger Chr. IV stadig at bekæmpe rigets tre hovedfjender: svenskene, troldfolkene og katolikkene. Engagementet i Trediveårskrigen bliver skæbnesvangert. Samtidig drejer mere og mere sig om hans komplicerede forhold til kvinder, til moren og til Kirsten Munk, som han tvinger sig til ægteskab med, og til de to derude, som endnu kun indirekte øver deres indflydelse på ham.

Forfatteren tager sig kunstneriske friheder, når man fletter Aona og Erla ind i historien. Måske havde Christian d. 4 en affære på sin rejse til Norge i 1599, måske udmøntede affæren sig i et barn, Erla. Men hvis det skulle forholde sig sådan, er det ikke nedskrevet nogle steder. Men man tilgiver Erling Pedersen, fordi man mærker han har sat sig ind i perioden ganske grundigt. Kongens kvinder er et spændende portræt af en brydningstid i dansk og skandinavisk historie.

Kongens kvinder er efterfølgeren til Kongens mærke. Der er planlagt i alt tre bøger i denne serie.

Kongens kvinder - Erling Pedersen - Hovedland - 279 kr.

Tilbage


© 2000 - 2018 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Lergravsvej 53, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version