28/11-2009

Fortryllersken fra Firenze


Fortryllersken fra Firenze
En høj, lyshåret ung mand fra Europa, han kalder sig Mogor dell'Amore, kærlighedsmogulen, ankommer til den indiske stormoguls, kejser Akbars, hof. Den fremmede fortæller en historie, som efterhånden kommer til at optage alle i den kejserlige stad:

Han hævder, han er søn af en forsvunden prinsesse, Qara Kös, yngste søster til Akbars bedstefar; en utrolig smuk kvinde, som både var i besiddelse af trolddomskraft og kærlighedens magt. Prinsessen blev elskerinde til den rige hærfører og lykkejæger Argalia fra Firenze, og da Argalia vendte tilbage fra Indien til Firenze med prinsessen, blev byens indbyggere fortryllet af hendes tilstedeværelse - med mange og farlige forviklinger til følge.

Men er Mogors historie sand? Og hvis den er, hvad skete egentlig med den forsvundne prinsesse? Og hvis han er en løgner, må han så dø?

Fortryllersken fra Firenze  er en stor og generøs fortælling om mødet mellem Øst og Vest i 1500-tallet. En 1001 nats historie, hvor Rushdie bringer to verdener sammen, som viser sig at være forbløffende ens. Og han fortæller historien om en kvinde, som prøver at tage kontrol over sin skæbne i en verden styret af mænd.

Fortryllersken fra Firenze - Salman Rushdie - 299 kr.

Tilbage


© 2000 - 2018 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Lergravsvej 53, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version