19/04-2010

Firbenede skytsengle


Firbenede skytsengle
Firbenene Skytsengle er en bog for både voksne og lidt ældre børn - om at leve i nuet og lægge mærke til den skønhed, der er omkring os - som vi sommetider tager for givet eller glemmer at lægge mærke til.

Der kan dog være ord, børn skal have forklaret såsom væren eller dyb spirituel belæring.

Oplevelsen af at læse bogen er nærmest som en meditation, hvor man pludselig bliver opmærksom på livet og de gratis glæder samtidig med, at man opdager, at sådan forholder det sig hele tiden, mens man læser bogen.

Det kan mærkes (positivt), at Eckhart Tolle er en åndelig lærer, hvis ærinde er, at vi hver især finder ind til os selv - her via vores firbenede venner. "Når du kæler med en hund eller lytter til en kats spinden, falder tankerne til ro for et øjeblik og der opstår et rum af stilhed i dig, en åbning til Væren".

Mange mennesker rynker på næsen af kæledyr og betragter dem som en erstatning for menneskelig kontakt. Tolle har en helt anden indgangsvinkel: Den vitale funktion kæledyr har i verden er ikke blevet fuldt anerkendt. Enhver der har eller har haft et kæledyr ved, at de opretholder millioner af menneskers sunde fornuft.

Firbenene skytsengle er et velkomment rum i fred, hvor tiden står stille - uanset om det er de virkelige - eller det er denne bog. Tegningerne af Patric McDonnel, der også er kendt for tegneserien Mis og Fister, er søde, sjove og matcher bogens enkle budskab.

Der er intet højtravende over bogen, som med sin inderlighed og klarhed åbner op for netop det rum i os, som Eckhart skriver om - i alle sine bøger. Den kan give et helt nyt syn på vores firbenede venner:

"Jeg har været sammen med mange zenmestre, de var alle katte". Firbenede skytsengle bør findes i mange hjem - enten som kæledyr eller i egenskab af denne lille pragtperle af en bog.

Firbenede skytsengle - Eckhart Tolle & Patrick McDonnell - Borgen - 149 kr.

Tilbage


© 2000 - 20019 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Amager Strandvej 60-64, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version