15/05-2010

Udødelig


Udødelig

Det er både store og små spørgsmål 16-årige Amalie Kæseler tackler i sin fantasy-debutroman: En teenagers trang til spænding og oprør - og spørgsmål om livet og især døden. For hvornår er man død ? Og hvad er der på den anden side - og er der et liv imellem ?

Hovedpersonen David er træt af den kedelige grå hverdag og evige rutine. De langsomme dage i storbyen går med at slå time efter time ihjel sammen med vennen Jonas samt at holde øje med den tænksomme og sære pige Mikku. David længes efter spænding, og det får han, da døden pludselig indfinder sig. Mod forventning vågner han igen. David må nu vende sig mod en helt ny tilværelse, søge efter svar på, hvad der er sket førhen, og hvad der skal ske som det næste.

Plottet er spændende og medrivende. Og godt nok til ikke at være åbenlyst eller til at regne ud. Det er (måske) forfatterens unge alder, der gør at der for mange steder bruges klicheer (f.eks."Stille som en grav", "Smukke glimtende stjerner","Øjnene er sjælens vindue"). Hun har talentet til at lade klicheer være klicheer. Amalie Kæseler konstaterer ofte, hvad hun netop har beskrevet - mere tillid til læseren og hendes egen fortælleevne er oplagt. Hendes personer taler indimellem også i skriftsprog - og det fungerer ikke.

Skrevet af en kun 16-årig er Udødelig en usædvanlig roman, der både fængsler og stiller flere af livets store spørgsmål.

Udødelig - Amalie Kæseler - Siesta - 179 kr.


Tilbage


© 2000 - 20019 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Amager Strandvej 60-64, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version