12/03-2007

at redde fisk fra at drukne


at redde fisk fra at drukne

Forfatteren til Klub Held og Glæde og Køkkengudens Hustru har skrevet denne bog om tolv amerikanske turister, der tager på en ekspedition til Burma for at se på buddhistisk kunst. Turen starter ved foden af Himalayabjergene i Kina og går sydpå ind i Burmas jungle. Men lederen af ekspeditionen dør på mystisk vis, de omhyggeligt udarbejdede planer for turen går i vasken, og uenigheder opstår i gruppen.

Julemorgen går elleve af deltagerne om bord i en båd og sejler ud på en tågedækket sø for at opleve solopgangen – og forsvinder. Ved skæbnens tilskikkelse og almindelig menneskelig fejltagelse ender de dybt inde i junglen hos et stammefolk, der venter på, at deres leder skal vende tilbage i reinkarneret skikkelse medbringende de mytiske Vigtige Skrifter, som vil beskytte dem mod det burmesiske militærregimes ødelæggelser.

Amy Tan provokerer og tryllebinder i begavet og morsom fortælling om konsekvenserne af både gode og dårlige intentioner, om det medansvar, som enkeltindivider må tage for andres handlinger, om de moralske spørgsmål, den enkelte kan stille sig selv, og frem for alt om de dybt personlige svar, vi søger, når lykkelige slutninger synes umulige.

Det er tydeligt, at også denne bog af Amy Tan er vel researchet, eventyrlig godt skrevet med mere end et anslag af overnaturlige toner i den meget realistiske roman.

At redde fisk fra at drukne af Amy Tan - Borgen - 349 kr. 


Tilbage


© 2000 - 2018 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Lergravsvej 53, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version