27/10-2010

Gamle danske frugtsorter


Gamle danske frugtsorter
I dag findes der hundreder af æble-, pære- og blommesorter, som har været dyrket og kendt i Danmark så længe, at de i dag må betegnes som gamle danske frugtsorter. Mange af dem står i gamle landbohaver, hvor haveejeren måske, måske ikke, kender sortsnavnene.

I Birgitte Svennevigs bog gennemgås alle disse mange gamle frugtsorter med supplerende illustrationer af hver frugt. Deres særlige karakteristika beskrives (udseende, smag, sygdomsresistens, sæson osv.), og ikke mindst fortæller forfatteren om de mange pudsige historier om sorternes historie.

Der er gode fotos af alle de beskrevne frugtsorter. Det eneste jeg mangler er en oversigt måned for måned, der beskriver hvornår de forskellige frugter modner, så man f.eks. kan planlægge så lang en æblesæson som muligt.

Det er en fremragende bog, ikke kun om danske frugtsorter historie, men også til den almindelige haveejer, der gerne vil have variation i sin have og dermed også være med til at sikre dansk frugtarv ikke bare nu, men også fremover.

Gamle danske frugtsorter - Birgitte Svennevig - Nyt Nordisk - 299 kr.

Tilbage


© 2000 - 2018 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Lergravsvej 53, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version