12/03-2007

Spurvenes sky


Spurvenes sky

Det unge - og højst utraditionelle - overhoved for Okumichi-klanen, Genji, lever i en tid med store omvæltninger. Ikke blot udkæmpes der indbyrdes de sædvanlige og drabelige slag mellem samuraihærene for de forskellige klaner, også kampen om shogunatet raser på sit aller bitreste her midt i 1800-tallet, hvor den vestlige verden er begyndt at banke på Japans dør.

Selv om Okumichierne hører til de ubetydeligste, har Genji et trumfkort at spille: I hver generation i klanen er der siden 1200-tallet blevet født ét barn med en slags ´profetiske evner´: om ikke ligefrem en evne til at spå om fremtiden, så en hjemsøgelse af visioner. Genji har fået tre af denne slags: at en udlænding vil frelse hans liv, at hans elskede dør i barselsseng, og at han selv vil blive snigmyrdet under en eller anden indsættelsesceremoni.

Vi er i en tid, hvor små japanske fyrstedømmer slås med hinaden. Hvor magtbegær, bål og brand fletter sig ind i en fortælling om had, kærlighed og masser af samuraisværd.

Bogen er både poetisk, velskrevet og morsom. Den blev med rette omtalt af aviserne som 'Smukkere end en Kurosawa-film', da den udkom.

Spurvenes Sky af Takashi Matsuokas - Cicero - 129,95 kr.


Tilbage


© 2000 - 2018 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Marienbergvej 132, 1 sal, 4760 Vordingborg | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version