28/03-2011

Naturens spisekammer


Naturens spisekammer
De gratis glæder kan være de største. Og naturen har så meget, der kan bruges til både spiseligt og drikkeligt - også planter, blomster eller sågar ukrudt, vi end ikke skænker en tanke.

Bogen rummer over 200 opskrifter med mere end 40 vilde vækster fra naturen - fra birk og brændenælde over hyben, kveller og mælkebøtte til ramsløg, svampe, tang og violer. Opskrifter på middagsretter, brød, salater og supper, saft, sirupper og marmelader, krydderismør, saucer og urtesalte, snapse, likører og te.

Der vokser sunde og spiselige lækkerier overalt, som giver et frisk pust til den daglige madlavning og som er helt gratis! Og så er en udflugt i naturens spisekammer simpelthen god mentalhygiejne.

Det kan være en stor fornøjelse at gå på jagt efter de gratis glæder i naturen og indsamle spiselige planter, urter, bær, frugter, rødder, nødder, svampe, bark. Bogen giver gode og lige-til-at-gå-til-opskrifter på alt ligefra safter og sirupper, chutneyer og marmelader til kryddersmør og kryddersnapse, urteteer og supper. 

Bogen fokuserer på spiselige ting, der er nemme at finde mange steder, og som ikke kan forveksles med uspiselige eller giftige planter. Det er et opslagsværk, der går fra Birk og Brombær over Hyld og Kvan og til Skovsyre og Violer. En oversigtskalender viser, hvornår det er sæson for naturens gastronomiske godbidder, og der er tips om udstyr til indsamling og om hvordan du får de gode sager bragt vel hjem i køkkenet.

Det er er en meget idérig og inspirende bog Anette Eckman har skrevet. Den kunne godt gå hen og blive en bibel for alle der holder af naturen. For dem der allerede samler af spiseligt fra naturen, er der ny inspiration at hente i de spændende opskrifter. For nybegyndere er denne bog et must.

Naturens spisekammer - Anette Eckmann - Politiken - 250 kr.

Tilbage




© 2000 - 2018 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Marienbergvej 132, 1 sal, 4760 Vordingborg | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version