27/06-2011

Genfærdets anatomi


Genfærdets anatomi
1786, Jerusalem College, Cambridge. Der går rygter om, at Sylvia Whichcotes genfærd er begyndt at hjemsøge Jerusalem College, siden den sindsforstyrrede studerende Frank Oldershaw efter sigende har set den døde kvinde strejfe om på kollegiet.  

Lady Anne Oldershaw vil gøre alt for at redde sin søns navn og rygte og ansætter en mand til at undersøge sagen: John Holdsworth, forfatteren til bogen Genfærdets anatomi  en skarpsindig redegørelse for, hvorfor ånder og spøgelser er vrangforestillinger og intet andet.

Hans ankomst til Cambridge bringer forstyrrelse i tingenes tilstand, da han får indblik i en verden gennemsyret af privilegier og misbrug, og hvor den skumle Helligåndsklub styrer livet på kollegiet langt mere effektivt, end rektoren, dr. Carbury, nogensinde vil komme til. Og da Holdsworth opdager, at han selv er hjemsøgt ikke alene af sin afdøde hustru, Maria, men også af Elinor, den særdeles levende rektorfrue er hans skæbne beseglet.

Genfærdets anatomi er en gotisk roman, som får det til at risle koldt ned ad ryggen på læseren, samtidig med at den virker besnærende med sin lette elegance.

Genfærdets anatomi - Andrew Taylor - Klim - 349 kr.

Tilbage


© 2000 - 20019 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Lergravsvej 53, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version