03/10-2011

Gamle lægeurter - dyrkning - anvendelse - have - helse


Gamle lægeurter - dyrkning -  anvendelse -  have - helse
Urter er blevet brugt både som mad og medicin i flere tusind år. Du kan selv dyrke en lang række urter uanset om du bor i hus eller blot har en lille altan. I en tid hvor EU netop har forbudt salget af pebermynte(og flere hundrede andre urter, vi har brugt i årtusinder!), er der (endnu) mere grund til at dyrke selv.

Denne bog giver dig viden om både, hvad urterne kan dyrkes,  anvendes til og fortæller også deres historie i form af folketro, myter og medicinsk historie.

I bogen kan du f.eks. læse, at noget så almindeligt mindeligt som husløg er godt mod vorter og ligtorne, lavendel er smertestillende og kan bruges mod insektbid og brandsår og afkog af dild kan bruges til børn med kolik.

Bogen er let og enkelt opdelt med en urt eller blomst på hver side. Der er nævnt botanisk navn samt navne i "folkemunde" (f.eks. "fniseurt" for hamp), dyrkning, medicinsk historie, anvendelse i dag, medicinske dele, folketro & myter og sidst plantebeskrivelse.

Beskrivelserne er korte, enkle og præcise. Der er enten gode fotos eller fremragende tegninger til alle omtaler af planter. Tegningerne er så flotte, at man fristes til at begå hærværk mod bogen og hive sider ud og indramme dem !

Bogen er et fremragende opslagsværk, der hurtigt giver et overblik over netop dén information, man har brug for.

Gamle lægeurter - Anemette Olesen - Hovedland - 249 kr.

Tilbage


© 2000 - 2018 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Lergravsvej 53, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version