02/05-2012

Tigerens kone


Tigerens kone
I et Balkan-land, der stadig forsøger at hele sårene efter mange års krig, ankommer den unge læge Natalia til et børnehjem ved kysten. Da hun og hendes veninde endelig kommer i gang med at vaccinere børnene trænger ældgammel overtro og hemmeligheder sig på. Hemmeligheder, der blandt andet omfatter den mærkelige familie, der går og graver i den tilstødende vinmark, hemmeligheder, der gemmer sig i landskabet selv.

Men Natalia har også sine egne hemmeligheder og agendaer. Omstændighederne omkring hendes elskede bedstefars død plager hende og driver hende til at følge i sporene på hans sidste rejse til en fattig, ukendt lille by, hvor han døde.

Téa Obreht er født i Beograd i 80'erne. Hendes familie forlod landet, da krigen brød ud. Romanen forsøger at fortælle hendes families historie og landets voldelige historie i mytisk form. Det er forståeligt, fordi landets nyere historie rummer brutale dødsfald, masse-voldtægter og en lang række grusomheder, der kan være svære at læse om.

For at læse Tigerens kone må kan give slip på den indre kritiker, hvis man skal påskønne kæden af mystiske hændelser i bogen. Grænsen mellem virkelighed og barnlig fantasi bliver udvisket i bogen. Hvis man holder af eventyr, myter og fantastiske historier, er dette bogen til sommerens læsning.

Téa Obreht - Tigerens kone - Gyldendal 299 kr.

Tilbage


© 2000 - 20019 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Lergravsvej 53, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version