19/06-2012

Våbenbrødre


Våbenbrødre
John Flanagan har skabt nye spændende personer i en verden højt mod nord, en verden som millioner af læsere af Skyggens Lærling-serien har lært at kende og elsker. Fyldt med eventyr og søslag, henvender denne nye serie sig både til de mange læsere, som elsker Skyggens Lærling. For danske læsere vil den nye serie have særlig interesse. Den henter nemlig inspiration fra vikingerne.

Våbenbrødre foregår i samme verden som den Skyggens lærling, men med en ny række spillere tegn indført serien - de udstødte(som er bogens direkte oversættelse, The Outcasts. I denne første bog møder vi en gruppe af  drenge. Drenge, som ingen gider have noget at gøre med. Skandierne ( (tænk vikingerne) er ellers kendt for at være store og stærke, bare ikke disse drenge. Men det betyder ikke, at de ikke har evner. Og mod. Og mod får de i høj grad brug for, når de skal kæmpe mod Ulvene og Hajerne i den store kapsejlads.

Efter at have vundet en årlig konkurrence og blive agtet af deres tidligere skeptiske samfund, bliver de er tildelt den store ære det er at bevogte landets mest dyrebare relikvie for en nat.  En pirat hurtigt stjæler relikviet og deres æreværdige status forsvinder som dug for solen. De bliver udstødte igen. For at redde deres ære må de hurtigt stjæle et skib og jagte piraten - og få relikviet tilbage på sin plads. Det er deres eneste måde selv at få plads blandt Skandierne igen.

Flanagan begyndte at oprindeligt at skrive for at opmuntre sin søn til at læse. Bøger er derfor særligt velegnet til drenge, men piger er bestemt ikke udelukket som læsere. Som bøger henvendt til teenagere er der nok action, plottet er ikke for komplekst (de gode er gode, de onde er onde) - og de moralske pointer er ikke alt for belærende. Våbenbrødre er en let læst og underholdende bog.

Utålmodige sjæle behøver ikke at vente længe på fortsættelsen. Den anden bog i serien er planlagt til at udkomme sidst i 2012.

Våbenbrødre - John Flanagan - Nyt Nordisk Forlag - 169 kr.

Tilbage


© 2000 - 20019 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Amager Strandvej 60-64, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version