23/08-2012

Grønt grundkøkken


Grønt grundkøkken
Grønt grundkøkken er en ny bog med 400 siders inspiration til at få mere grønt ind i sin hverdagsmad. Også for alle dem, der stadig tror, at grøn mad er et par salatblade og udkogte grøntsager. Retterne i denne bog er ganske enkelt så lækre og indbydende, at man end ikke tænker over, at der skulle mangle noget - og det gør der heller ikke!

Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg har med denne nye bog ønsket at vise, at man både kan og bør tage grøntsagerne seriøst og løfte dem op på et plan, hvor de snildt kan konkurrere med kød og fisk. Grøntsager er utroligt varierede i deres smag, og jo mere man leger med dem, jo bedre bliver man til at bruge dem - og jo mere kommer man til at holde af dem.

Det afspejler bogens 230 opskrifter. Hovedkapitlerne dækker Salater, Supper, Forretter, Hovedretter, Landkøkken, Småretter, Sovse, Sprødt og Drikke, og inden for de enkelte kapitler finder man en stor variation af sammenkogte retter, salater, tærter, pasta- og nudelretter, risottoer, omeletter, falafel, forårsruller, pizza osv. Der er tofu, bønner og linser i bogen, som man vil kunne finde det i traditionelle vegetarbøger, men slet ikke i samme mængde. I stedet har Kirk og Maarbjerg fokuseret på kål og de nordiske rødder, og så har de ikke mindst lavet en opskriftssamling med lige dele dansk mad og verdensmad, fordi man i fx Indien er utrolig gode til at arbejde med netop grøntsager. 

Bogen har desudenen stor leksikal del, hvor du kan blive klogere på de enkelte grøntsager, herunder fx forskellige salattyper, samt på hvordan du renser, snitter og tilbereder dem.

Grønt grundkøkken er en fremragende moderne  kogebog med fotos, der inviterer til mere. Den kunne godt gå hen og blive danskernes nye definitive grønne kogebog, som Paul Holts Grøn gastronomi blev det i 70'ernes.

Grønt grundkøkken - Nikolaj Kirk & Mikkel Maarbjerg - Politiken - 299 kr.

Tilbage


© 2000 - 20019 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Amager Strandvej 60-64, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version