15/11-2012

Ukrudt - en kogebog med nordiske urter


Ukrudt - en kogebog med nordiske urter
Når nu ukrudt ikke forgår så let, er det oplagt at bruge det til at spise - sylte, salte, røge eller lave snaps på. Så er du ved at drukne i fuglegræs, skvalderkål eller brændenælder, er det gode opskrifter at hente i bogen.

Mange forbinde krydderurter stadig som oftest med nogle få halvslatne brungrønlige duske i supermarkedet og ikke med de saftspændte smagseksplosioner og vitaminbomber, de i virkeligheden er. Og plukker du selv urter, skud, frugt eller blomster, får du bedste ud af det høstede.

Det er ikke kun ukrudt, men også planter som tallerkensmækker, peberrod, skovsyre, havtorn, hyben og en række andre danske urter, blomster og træer(snaps af granskud f.ek.s)., der kan give ny smag i maden.

Der er opskrifter både på hele måltider, syltning, snaps, urteslag - og kapers af hyldebær. Det skal lige bemærkes, at det kan give særdeles dårlig mave af spise grønne hyldebær - også selvom de syltes.

Opskrifterne er lette og lige til at gå til. En rigtig god bog for dem, der gerne vil spise mere af naturens overflod.  Bogen er også for dem der gerne vil lære mere om, hvor meget man i virkeligheden kan lave, spise og drikke af naturens spisekammer.

Ukrudt - Rasmus Leck Fischer &  Katja Dahlberg - People's Press - 269 kr.

Tilbage




© 2000 - 2018 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Marienbergvej 132, 1 sal, 4760 Vordingborg | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version