21/11-2012

Grøntsagsbiblen - 230 opskrifter på mad fra Din Baghave


Grøntsagsbiblen - 230 opskrifter på mad fra Din Baghave
At spise grønt og frugt i sæson var noget vores forældre og især bedsteforældre og generationer før dem, altid gjorde. Nu er der en større bevægelse i gang, både herhjemme og internationalt, der opfordrer til kun at spise madvarer i sæson.

Det giver rigtig god mening, ikke bare fordi jordbær i december smager af vand eller asparges i januar er tørre høpinde, men også fordi det koster kassen, at vi får fløjet frugt og grønt ind året rundt - i olie og CO2-aftryk på kloden. Men måske er det dejligt at have noget forskelligt at glæde til sig - i hver sæson ?

Mette Helbæk har skrevet en inspirerende kogebog, som både nybegynder og den mere erfarne køkkenskriver, sagtens kan gå i gang med. En af hendes kæpheste er at spise det som er i i sæson. En anden er spise noget man ikke har smagt før - en råvare eller en ret - så tit som muligt. Mette Helbæk går også ind for, at spise mad man synes er smuk, at undgå alle former for smagsforstærkere og kun at bruge råvarer, dvs. fersk kød og fisk og uforarbejdet kort - og så masser af grøntsager. Frem for alt opfordrer bogen til, at man bruger sin sunde fornuft og kropslige fornemmelse.

Det kan måske lyde som, at så må opskrifterne i Grøntsagsbiblen være indviklede eller besværlige at lave. Det er de ikke. Det er klassiske opskrifter og nye og spændende opskrifter, som giver lyst til at smutte ud i køkkenet for at gå i gang med det samme. Der er 21 kapitler med forskellige grøntsager - og mere end 150 opskrifter med fotos af både retter og råvarer. Der er også Små Hurtige (fif) om hver enkelt grøntsag, hvor du får tips og mini-opskrifter på hurtige måder at bruge den pågældende grøntsag på. De er et fund i bogen, som fortjener et stort publikum.

Mette Helbæk er madskribent og indehaver af den prisvindende grønthandel Din Baghave, der har specialiseret sig i at sælge varer hentet direkte hos Danmarks dygtigste frugt- og grøntavlere. Det anerkendte livsstilmagasin Monocle udråbte i 2011 Din Baghave til verdens bedste købmandsbutik.

Grøntsagsbiblen - Mette Helbæk -  L & R - 350 kr.

Tilbage


© 2000 - 2018 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Marienbergvej 132, 1 sal, 4760 Vordingborg | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version