21/11-2012

Mit lille køkken i Paris


Mit lille køkken i Paris
Du tror måske, at det franske køkken er gået i glemmebogen og i øvrigt regeres af forstokkede, gamle kokke, der skaber frygteligt komplicerede retter, som for en stor del består af smør. ”Mais non!”, franske smagsindtryk og teknikker ligger ikke uden for almindelige menneskers rækkevidde.

Rachel Khoo har lavet pop-up restauranter på store virksomheder og etableret restaurant i sin egen lille lejlighed midt i Paris. BBC har lavet en serie på 6 programmer over bogen, som har virkeligt høje seertal og bogen ligger nr. 1 på bestsellerlisterne i England og er solgt bl.a. USA, Italien, Holland, Frankrig og Rusland. I bogen giver hun opskrifter på 120 klassiske retter, som alle kan laves på en nem måde.

Der er alt fra hurtige hverdagsretter og snacks til mere tidkrævende ting som coq au vin, tarte tatin og creme brulee. Kogebogen er fyldt med pariserstemning og fortæller også, hvordan Rachel Khoo opdagede de enkelte retter og eksperimenterede sig frem til en enkel måde at lave dem på.

Rachel Khoo laver alt fra enkle middagsretter til overdådige gourmetmenuer. Og blot fordi der bruges smarte ord som ’jus’ og ’blanchir’, kræves der ikke adgang til et køkken med Michelin-stjerner for at lave god, fransk mad. Det har hun i hvert fald ikke, og alligevel er det lykkedes hende at servere festmåltider til seks personer, teselskaber til otte damer og romantiske tre retters menuer til to forelskede.

Mit lille køkken i Paris - Rachel Khoo - L & R - 300 kr.

Tilbage


© 2000 - 20019 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Lergravsvej 53, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version