27/01-2013

Mælkebøttebarn - livtag med den sociale arv


Mælkebøttebarn - livtag med den sociale arv
Kan negativ social arv brydes? Er der muligt at bryde den nedadgående spiral, som den negative sociale arv er udtryk for? Det er det spørgsmål, Hanne Fureby forsøger at besvare med bogen  Mælkebøttebarn.

Bogen handler om hendes liv og kamp for at bryde tung social arv. Hele hendes barndom blev tilbragt på Hun er opvokset på mange forskellige døgninstitutioner. Hendes mor og mormor var også anbragt på institutioner. Ingen af dem fik en uddannelse.

Som 18-årig fåk Hanne Fureby aktindsigt i sin journal fra Børneværnet. Hun blev så overvældet af følelser af svigt, at hun besluttede, at hun på et tidspunkt ville skrive en bog om sin barndom og om at have været institutionsbarn med den negative sociale arv i bagagen.

Bogen er skrevet som dagbog - og selvom emnet er tungt, er bogen let at læse. Og Hanne Furebys liv svarer selv på det spørgsmål, som hun stiller: Om den negative sociale arv kan brydes. For hendes 3 børn klarer sig godt. Ingen af dem har været på institutioner eller ude i misbrug. Bogen burde være obligatorisk læsning for sagsbehandlere i kommunerne og på Den Sociale Højskole.  Den giver et godt og stærkt indblik i, hvordan det er at leve med så tung en arv - og hvordan det kan lykkes at bryde den

Bogen kan købes direkte på www.socialarv.dk

Mælkebøttebarn - Hanne Fureby - Mælkebøtteforlaget - 299 kr.

Tilbage


© 2000 - 20019 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Lergravsvej 53, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version