07/05-2007

Pæoner


Pæoner

Pæoner er fantastiske. De fleste er lette at dyrke, hårdføre og modstandsdygtige, og de findes i alle størrelser, fra de lave vildarter til de imponerende silke- og træpæoner. Uanset hvordan din have ser ud, skal du forkæle dig selv med mindst én pæon!

Du kan begynde med den fortryllende lille kinesiske pæon, Paeonia veitchii, og fortsætte med nogle af de mere afprøvede silkepæoner. Måske en ´Duchesse de Nemours´, hvis du kan lide en klassisk hvid, duftende sort med lidt mindre fyldte blomster. Eller en japansk ´Bowl of Beauty´ med mere farve, men alligevel herligt duftende. Har du tænkt dig noget i rødt, så prøv fx ´Felix Crousse´. Vil du have en rigtig lækkerbisken, så anskaf dig en ´Raspberry Sundae´. Regn ikke med blomstring det første år, men derefter er det en ren nydelse.

Bogen giver dig gode råd og vejledning om dyrkning af mange forskellige typer pæoner og fortæller desuden den spændende historie om artens oprindelse og udvikling. Og her er masser af fotos af fantastiske pæoner, hvis du vil vælge den næste pæon til din have.

Aschehougs bog om pæoner - Susanna Widlundh - Aschehoug - 169 kr.


 


Tilbage


© 2000 - 20019 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Lergravsvej 53, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version