02/09-2013

Børn i balance - Ro og fokus til de 5-12 årige med meditation


Børn i balance - Ro og fokus til de 5-12 årige med meditation
Hvordan undgår man urolige, stressede, overtrætte og vilde børn i en presset hverdag? Man giver dem et åndehul. En pause fra hektisk aktivitet, snak og krav, hvor de kan finde tilbage til det, børn er så gode til, nemlig bare at være til stede i nuet – og jo, det kan faktisk lade sig gøre.

Hollandske Eline Snel har lavet øvelserne fra denne bog med flere hundrede hollandske skolebørn gennem et år – og det gav ikke bare mere ro i timerne, den positive virkning var så slående, at mange forældre efterlyste øvelser til børnene derhjemme. De overbevisende resultater er baggrunden for denne bog, som er en bog til alle børn og deres forældre.

Børn i balance er bogen, der kan give børn – og deres forældre – et tiltrængt pusterum, når det hele er ved at køre op i indkøb, hentning, lektier, deleordninger og småskænderier. Bogen er fuld af lette og hyggelige øvelser, som kan få ungerne ned i gear. Det er meditation i børnehøjde på den helt jordnære måde – og ligner meditation for voksne ved at fokusere på at slappe af i kroppen og glemme alle dagens forstyrrende tanker og følelser. Det handler i al sin enkelhed om at falde til ro psykisk og fysisk.

Øvelserne taler barnets sprog, som f.eks. den om at lære at blive lige så stille og opmærksom som frøen, der heller ikke spilder unødig energi på at hoppe rundt.  Andre øvelser går ud på at lytte til hjertet, at tackle ubehagelige følelser eller slukke for tankestrømmen, når man ikke kan falde i søvn.

Der følger en cd med bogen, som fortæller børnene, hvordan de skal gøre – så de kan lave øvelserne helt uden forældrenes hjælp. Men de voksne kan med fordel lytte med – de vil opdage, at det hjælper!

Børn i balance - Eline Sneg - Gad - 250 kr.

Tilbage


© 2000 - 2018 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Marienbergvej 132, 1 sal, 4760 Vordingborg | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version