02/09-2013

Skilsmissers følelsesunivers - set ud fra kvinders synsvinkel


Skilsmissers følelsesunivers - set ud fra kvinders synsvinkel
Flere tusinde mennesker bliver hvert år skilt i Danmark. I medierne bliver de mange skilsmisser ofte skildret som noget negativt. Det er sjældent, der bliver givet et detaljeret billede af de forskellige overvejelser og grunde, som fører til en skilsmisse. 75% af skilsmisser kommer i stand på kvindens initiativ.

Vi kan ofte læse, at mennesker bliver skilt for hurtigt i vores samfund eller at folk vælger skilsmissen som den lette løsning. Virkeligheden ser dog ikke så firkantet ud. Populært sagt bliver kvinder skilt fra noget, mens mænd bliver skilt til noget: Når mænd vil skilles skyldes det ofte, at de har fundet en anden partner. Når kvinder vil skilles, skyldes det ofte, de ikke længere kan holde de uløste problemer i parforholdet ud..

Brita Ortiz' arbejde med mennesker i mange år har givet et indtryk af, at der også er en anden virkelighed. Derfor har hun interviewet 22 almindelige kvinder for at give danskerne et mere nuanceret indblik i hele skilsmisse problematikken. Interviewene af de 22 kvinderne giver et mere broget billede, end man på forhånd kunne forestille sig. Det er stærke fortælling fortalt af nogle stærke kvinder, og deres fortællinger viser, at virkeligheden adskiller sig meget fra det billede, som medierne fremstiller.

Skilsmisse er ikke den lette og hurtige udvej på samlivsproblemer, som det ofte bliver påstået i medierne. Derimod kræver det ofte års overvejelser og mange tilløb, før ønsket om skilsmisse bliver ført ud i livet.

Skilsmissers følelsesunivers - Britta Ortiz - Indblik - 189 kr.

Tilbage


© 2000 - 2018 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Lergravsvej 53, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version