19/01-2015

At vove springet - om befrielse fra frygt og gamle vaner


At vove springet - om befrielse fra frygt og gamle vaner
Den amerikanske buddhist Pema Chödrön har skrevet en række kloge og indfølende bøger om, hvad der sker med os, når vi kommer ud i svære kriser, og ikke ved, hvordan vi skal komme videre. De bygger på den tibetanske buddhisme, men er skrevet ud fra hendes egen vestlige baggrund.

Hun viser, hvordan mange af os hænger fast i gamle indgroede destruktive og vrede tankemønstre, der kun øger vores angst og usikkerhed og ofte ender i selvbebrejdelser og mismod.

Pema Chödrön mener, at kan vi finde en vej ind til vores basale menneskelige kvaliteter: vores naturlige intelligens, vores naturlige venlighed og vores naturlige åbenhed, så kan vi bryde de tankemønstre, der forringer vores livskvalitet.

Hvis vi kan finde en vej ind til det, hun kalder vores basale menneskelige kvaliteter: Vores naturlige intelligens, vores naturlige venlighed og vores naturlige åbenhed, så kan vi bryde de tankemønstre, der forringer vores livskvalitet. Men det kræver mod – vi skal turde tage springet.

I bogen taler hun om åbenhed og nysgerrighed, som jo er modets følgesvende. Uanset hvad du føler dig fanget i, dine følelser eller dagens trafikprop, giver begge dele dig mulighed for at komme i kontakt med andre via dit eget hjerte, hvis du giver dig selv lov. Når du rører ved dine egne følelser, får du også kendskab til andres.

Det er en lille perle af en bog, som med stor indsigt og medfølelse guider læseren igennem store følelser - og en bedre vej igennem dem.

At vove springet - Pema Chödrön - Klim - 149 kr.

Tilbage


© 2000 - 20019 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Lergravsvej 53, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version