15/09-2015

Den sidste pilgrim


Den sidste pilgrim
Den sidste pilgrim er første bind i den prisbelønnede norske forfatter Gard Sveens krimiserie med politimanden Tommy Bergmann i hovedrollen. Romanen er allerede blevet tildelt 3 priser: Norges fornemste krimipris, Rivertonprisen, i 2014 og Det Skandinavniske Krimiselskabs store pris Glasnøglen ligeledes i 2014.

Hjemmehjælperen mærker, at noget er helt galt, da hun ankommer til villaen i Holmenkollen. fordøren er smækket på vid gab. Husets ejer, Carl Oscar Krogh svarer ikke, da hun kalder, og hunden er ingensteds at se. Hun finder dem begge inde i huset grusomt slagtede, blod overalt.

Carl Oscar Krogh var et højt respekteret medlem af det finere borgerskab og en af norges store frihedskæmpere, og sære fund paå gerningsstedet får kriminalpolitiet til at overveje, om mordet har rødder tilbage til anden Verdenskrig. Jagten på morderen bliver et kapløb med tiden.

En labyrint af myter og løgne fører Tommy Bergmann tilbage via Berlin til den nazistiske besættelse, og nogen er hastigt ved at slette sporene foran og bag ham.

Den sidste pilgrim - Gard Sveen - Klim - 300 kr.

Tilbage


© 2000 - 2018 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Lergravsvej 53, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version