22/11-2015

Se på mig


Se på mig
Charlotte husker intet fra den bilulykke, der for altid forandrer hendes ansigt og dermed hendes identitet og karriere som model i Manhattans modeverden. Hun er forbandet over sin bitre skæbne og føler ingen større taknemmelighed over for den mystiske fremmede, som reddede hende ud af den brændende bil.

Charlotte tvinges på rekreation i sin triste og på alle måder ufashionable hjemby i Illinois, uden for projektørernes skarpe lys. Her støder hun på en ung pige, som viser sig at være hendes navnesøster, og mens Charlotte kun ser en umiddelbar sammenhæng, forstår læseren bid for bid en dybere hemmelighed, som de to kvinder deler.

’Se på mig’ er en på én gang bidende morsom og forunderlig roman om Charlottes groteske og grænseoverskridende strabadser for at overleve i en billedstyret verden – og en nænsom fortælling om den unge Charlottes enspænderliv og første, voldsomme forelskelse i en sky og ensom lærer.

’Se på mig’ udkom for første gang i september 2001. Læst i dag fremstår den i endnu højere grad som en uhyggeligt visionær roman om to af de måske allervigtigste tendenser i vores mediebillede: nedbrydningen af grænser mellem private og fælles rum gennem brugen af sociale medier og angsten for trusler mod og infiltration af vores trygge, privilegerede liv i Vesten.

Se på mig - Jennifer Egan - Klim - 299 kr.

Tilbage
© 2000 - 2020 Vi Kvinder | Amager Strandvej 60-64, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version