22/11-2015

Aldrig mere slankekur !


Aldrig mere slankekur !
Rigtig mange kvinder har været på et utal af slankekure, Atkins, grapefrugt, pulver, suppe, hvidkål - og listen er nærmest endeløs over de de kure, kvinder byder sig selv igen og igen. Denne bog tilbyder et nyt syn på mad og vægt. Sanserne er med, for hvem har ikke prøvet at kede sig i munden på en slankekur ?

Bogen er opdelt  i tre faser: I første del skal kroppen renses; lugte- og smagssansen skal nulstilles, så vi ikke kommer til at ’kede os’ i munden. I anden del går vi om bord i vægttabet med ugeplaner og anvisninger på, hvordan vi skal sammensætte vores måltider på en overskuelig og nem måde – så måltiderne bliver fyldt med motivation og madglæde.I bogens tredje del har vi nået vores idealvægt. Nu gælder det om at beholde den – resten af livet. Uden sult og afsavn. Og uden at tænke for meget over det.

Søs Wollesen gør meget ud af psykologien af, hvorfor vi putter det i munden, som vi gør. Og alle de undskyldninger vi har, der modarbejder et mål om bedre kost, tager hun fat på: Jeg kan ikke styre min søde tand, hver gang jeg taber mig kommer det hele tilbage igen, Jeg spiser når jeg keder mig, er stresset eller ked af det. Dette er blot nogle af de undskyldninger, vi giver os selv eller de benspænd, der betyder vi ikke kommer længere. Og listen i bogen over undskyldningerne er meget længere. Søs Wollesen gennemgang dem alle og giver punkt for punkt forslag og idéer til, hvordan du kommer videre og holder op med at spænde ben for dig selv.

Bogen er også indover forskning om vægttab, hvor hormoner spiller en stor rolle for om, du føler dig mæt eller ej. Der er bl.a. hormonet letptin, der styrer fin følelse af mæthed. Et hormon der bliver frigivet i din krop, når du træner. Vidste du f.eks., at hvis du ikke træner samtidig med en omlægning af din kost, bliver det meget sværere at tabe sig ?

Der er ingen løftede pegefingre, snarere solid viden, spændende forslag, virkeligt gode idéer og en omsorg for de kvinder, der har prøvet det meste udi vægttab og alligevel ikke er lykkedes.

Bogen er up to date med den nyeste viden og forskning indenfor området. Derudover er bogen begavet med en kreativitet og fin psykologisk fornemmelse for, hvornår man skubber blidt til sig selv, giver sig selv anerkendelse - og hvornår man smøger ærmerne op og går i gang.

Denne bog kan meget vel være den sidste slankebog, man køber som kvinde. For helt ærligt..giver vi kvinder flere slankekure ?

Søs Wollesen er læge, forfatter til flere sundhedsbøger, zoneterapeut, akupunktør og psykoterapeut. Hun er ansat som læge på Nordsjællands Hospital og har sideløbende  sin egen klinik, hvor hun rådgiver private patienter om bl.a. kost og sundhed.

Aldrig mere slankekur ! - Søs Wollesen - Gad - 250 kr.

Tilbage
© 2000 - 2020 Vi Kvinder | Amager Strandvej 60-64, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version