22/11-2015

M Train


M Train
Rock-poeten og performeren Patti Smith begynder dagligt sin dag på en lille café i Greenwich Village i New York med en kop kaffe, mens hun funderer over verden og noterer i sin notesbog. Det gør hun i prosa, som skifter umærkeligt mellem drøm og virkelighed, fortid og nutid. Og over et helt landskab af håb og inspiration rejser vil til Frida Kahlos Casa Azul i Mexico, til et møde i en forening for en polarforsker i Berlin: til Rockaway strandpromenaden i udkanten af New York, hvor Smith køber en faldefærdig bungalow lige inden orkanen Sandy rammer til det uerstattelige tab af hendes mand Fred Sonic.

Med en mild melankoli søger hun trøst i poesien og rejser gennem verden i de store forfatteres fodspor. Hun byder også på forskellige scener fra sit tidigere liv i Detroit med sin mand Fred Sonic Smith, små stunder af ren lykke og betingelsesløs kærlighed.

Det her er en bog for alle, som elsker at tilbringe en eftermiddag på café, fordybet i en bog eller i verden omkring. M Train er en personlig og poetisk beretning om livet, kunsten og kærligheden.

Når jeg hører (Johann Sebastian) Bach er der ikke en overflødig tone. Jeg føler mig altid klar, nærmest som musikken har givet et indre brusebad, når jeg lytter til ham. Jeg får den samme fornemmelse, når jeg læser Patti Smith. Selvom hun (også) beskriver tilværelsens tungere sider, er det gjort med en lethed, der viser, at man godt kan skrive med dybde uden at teksten går hen og bliver tung. Smith skriver drømmende poetisk og trækker på den måde læseren længere ind i bogen.

M Train - Patti Smith - Klim - 269 kr.

Tilbage
© 2000 - 2020 Vi Kvinder | Amager Strandvej 60-64, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version