16/09-2007

Moderne danske eventyr II


Moderne danske eventyr II

 Der findes næsten ikke noget mere dansk end eventyr. Og heldigvis bliver der skrevet nye og moderne eventyr for alle, der elsker "Der var engang" uanset alder. Fortælletraditionen holdes i live af et lille forlag, ABZebra, der kun udgiver eventyr i Danmark og så langt væk som Kina. Det er er der kommet nogle spændende eventyr ud af - 11 ialt, der er udvalgt blandt 73 bidrag i en eventyrkonkurence. Bogen kan (heldigvis) læses af og for både børn og voksne...

Helene Tegtmeiers Paradisblomsten et et godt og velskrevet eventyr, som både er en opdatering af H.C. Andersens Den Grimme Ælling, men også kan læses som en kommentar til vores behandling af fremmede. Eventyret er poetisk og udfolder sig smukt som en blomst.

Lars Find-Rasmussen har med Prins Animus og livsstenen et godt eventyrbud på, hvad et alt for tæt moder-datter forhold kan betyde af kvælende krav og indelukket liv. Det er flot og godt set, men hans eventyr er alt for langt. Og eventyret ville have vundet meget ved, at at han stolede mere på sine læsere og ikke forklarede alle pointer. Bare eet eksempel: At prinsessesn navn skal forklares er unødvendigt. Giv hende i stedet et navn, der fortæller det selv. Lad eventyret fortælle historien istedet.

Katrine Kents Et rigtigt eventyr er en perle af en historie, der drilsk og utroligt fantasifuldt leger med alle de elementer, vi kender fra eventyrene - og vender dem helt anderledes som et legesygt barn, skrevet af en voksen kvinde, der ved hvad hun gør. F.eks. begynder hendes eventyr der, hvor eventyr normalt ender - efter "De levede lykkeligt til deres dages ende". Eventyret er både morsomt og underfundigt - og fungerer både for børn og voksne, som hver især vil få noget forskelligt ud af det. Som de bedste eventyr er skrevet.

Bogen tager livtag med både tidløse og moderne emner som bl.a. med eventyr der handler om et tåretræ og sorg, et postbud med en vision og vildskab, en blyant og kommentar til Muhammed-krisen og visdommens palads og intet mindre end - meningen med livet.


Moderne danske eventyr II - antologi - ABZebra - 268 kr.


Tilbage


© 2000 - 2018 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Lergravsvej 53, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version