25/09-2007

The Secret - hemmeligheden


The Secret - hemmeligheden

The Secret - Hemmeligheden har et opbud af spirituelle lærere, forfattere og pionerer inden for management, økonomi, lægevidenskab, psykologi, videnskab, historie og samliv - 29 i alt. Fra hver deres vinkel og med hver deres erfaringer præsenterer de Hemmeligheden: Lige tiltrækker lige, som er den naturlov vi er underlagt på det energetiske plan - man kunne kalde den det åndelige svar på tyngdeloven.

At lige tiltrækker lige betyder, at det vi udsender, får vi tilbage. Fokuserer vi på det, vi er utilfredse med, får vi mere af det samme, og fokuserer vi på det, vi er tilfredse med, får vi mere af det samme.

Det lyder forjættende, men spørgsmålet er om alt i livet skal behandles som om det var frit valg på alle ønskehylder. Hvis man ønsker (rigtigt) får man, hvis ikke, ja så er det fordi man ikke har ønsket korrekt (fokuseret positivt, troet på ønskets opfyldelse osv.).

Jeg forstår trangen til at finde eller opfinde "naturlove", som forklarer alt her i tilværelsen. For der ER meget, der ikke er til at forstå og mere, der af og til heller ikke er til at bære. Problemet med "The Secret - hemmeligheden", som ikke er opfundet af forfatteren, men snarere er en holdning New Age-bevægelsen har promoveret i årtier er: alt det svære, sygdom, sorg og skilsmisse får du som person hovedansvaret for. Og ændrer det sig ikke, ja så er det fordi, du ØNSKER at have det sådan.

Ifølge bogen kan universet opfattes som en slags gavebod. Men at jeg og alle andre mennesker blot ved at ønske og tro skulle kunne ændre ALT, det tror jeg ikke på. Men jeg tror på, at det sælger bøger.

The secret - hemmeligheden - Rhonda Byrne - Borgen - 249 kr.


Tilbage


© 2000 - 2018 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Lergravsvej 53, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version