Tip en veninde: Klik her!
06/06-2019

Nivågård m.m.

Nivågård.
WILLIAM MORRIS. AL MAGT TIL SKØNHEDEN!
Vi har glædet os til at vise den første store udstilling i Danmark om den indflydelsesrige, engelske kunstner William Morris (1834-1896). Morris revolutionerede britisk design, og mange danskere kender hans naturinspirerede, mønstrede tekstiler og farverige tapeter, der stadig er populære verden over.

Færre ved, at Morris også var forfatter og digter, kunsthåndværker, bogtrykker, naturelsker og indædt modstander af Viktoriatidens industrialisering. Som en af hovedkræfterne bag Arts & Craft bevægelsen sværmede Morris for middelalderens æstetik og håndværksmæssige kunnen. Han flyttede på landet og skabte et inspirerende, produktivt og til tider dramatisk kunstnerkollektiv sammen med nogle af tidens førende malere, kunsthåndværkere, arkitekter og designere. Han giftede sig med gruppens ombejlede yndlingsmodel og muse, den smukke Jane Burden. Og så var han både en succesrig forretningsmand og en af Englands første socialister.

Alt, hvad William Morris gjorde, var båret af en revolutionær gnist. Kunstneren higede efter at gøre verden og tilværelsen bedre med sit design – ved at give al magt til skønheden!

Udstillingen viser Morris’ smukke og sanselige univers af tapeter, tekstiler, møbler, glasmosaikker, bøger mm. I tilgift optræder værker af hans nærmeste samarbejdspartnere Edward Burne-Jones, Dante Gabriel Rossetti og Philip Webb.


Derefter enten Louisiana eller Sophienholm.

Ses vi?


Ansvarlig profil: Bruger
Link til opslag / netværk: Gå til opslag / netværk...
Dato: 06/06-2019
By / sted: Nivå


Tilmeld en gæst. Skriv navn og e-mail i felterne herunder.
OBS: Hvis du allerede er medlem af vi-kvinder, bedes du logge ind, før du tilmelder dig

Navn:
E-mail:

 
Tilmeldte medlemmer
  Brugernavn Fødselsår Billede By Postnr
Bruger  1951  Ja  Svendborg  5700 
Bruger  1952  Ja  Svendborg  5700 
Bruger  1955  Ja  V. Skerninge  5762 


Tilbage


© 2000 - 20019 Vi Kvinder by Nurd | CVR.DK-21522333 | Amager Strandvej 60-64, 2300 København S | Kontakt: info@vi-kvinder.dk
Gå til mobil version